Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

20. VALAŠSKÉ FOLKROCKOVÁNÍ

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
14. 8.
Pátek

17:00

Amfiteátr Na Stráni

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 14. srpna 2009 - 17.00 hodin - amfiteátr Na Stráni ve Valašském muzeu v přírodě

20. VALAŠSKÉ FOLKROCKOVÁNÍ

Amfiteátr Na Stráni ve Valašském muzeu v přírodě - Rožnov pod Radhoštěm

Multižánrový festival.

  • DAVID KOLLER & BAND
  • PETR SPÁLENÝ & APOLLO BAND
  • NOID & REDone
  • VISACÍ ZÁMEK
  • SUPPORT LESBIENS

DAVID KOLLER & BAND

David Koller patří k nejzkušenějším muzikantům střední generace českého rocku. Začínal v Bambini di Praga. K bicím se dostal díky bratrovi, po němž osiřely nástroje, když šel na vojnu. Jeho první velkou štací byla pověstná Jasná páka v letech 1980 - 1982. Tam také poprvé zpíval Majolenku, která se stala ve své době kultovním hitem. V období zákazů, kdy Jasná páka nesměla hrát, vystupoval s Lubošem Pospíšilem a pak na několik let zakotvil u Žentouru. V roce 1987 spoluzaložil Lucii a byl jí věrný až do jejího konce v roce 2005. V Lucii kromě bicích hrál také na kytaru a zpíval. Festivalové vystoupení Davida Kollera nabídne hitový průřez celou jeho dosavadní kariérou. Zazní tak skladby z posledního alba Nic není nastálo, vybrané písně z repertoáru Kollerbandu, Lucie, Jasné Páky, či píseň Chci zas v tobě spát z Kollerova prvního sólového alba z roku 1993.

Složení kapely: Tomáš Marek - bicí, perkuse, Marek Minárik - basa, Michal Pelant - kytara, zpěv, Michal Nejtek - klávesy.

PETR SPÁLENÝ & APOLLO BAND

Jeho repertoár není vymezen jediným stylem. Pohyboval se od rocku a popu přes country music až k experimentální tvorbě (Zvon šílencův, dvojalbum Podoby). V textech i způsobem zpěvu od hravého humoru a ironické skepse až k přemýšlivé introspekci. Hudbě se věnuje profesionálně od roku 1967, kdy přijal nabídku Jiřího Štaidla na angažmá v tehdejším hudebním divadle Apollo. V témže roce vychází jeho první gramofonová deska. Koncertoval a nahrával s Apollobeatem, později skupinou Apollo nepřetržitě 20 let (1967 - 1987). V letech 1987 - 1992 skládá hudbu pro všechna představení Divadla Jiřího Grossmanna, kde také vystupoval. Psal hudbu do TV pořadů DJG "Zajíc v pytli". Pro divadlo E. F. Buriana složil hudbu k inscenaci "Šatra". Na konci roku 1995 se Petr Spálený znovu vrátil na koncertní pódia s novou skupinou Apollo a Miluškou Voborníkovou. Od roku 2001 koncertuje s kapelou Apollo Band.

Složení skupiny: Stanislav Jelínek a Fredy Bittner - kytary, zpěv, Pavel Krejča a Vladimír Bár - klávesy, Tomáš Zahradnický - baskytara, Jiří Jirsa - bicí.

NOID & REDone

REDone - tak zní název nové kapely Václava Bárty alis Noida. Tahle rocková partička není rozhodně přepracovaná, jak tvrdí český překlad, ale je zvukově perfektně vypracovaná. Noid má za sebou silnou podporu představovanou bubeníkem Milošem Meirem (Kamil Střihavka a Leaders! Michal Pavlíček, Weird Experiment? B.S.P.), basistou Jarynem Jankem (Kamil Střihavka a Leaders!, Med,ex-Krucipüsk, B.S.P.) a kytaristou Jiřím Urbanem ml. (Aleš Brichta band, Dymytry, ex-Noid Crew). Na pódiu zazní " pecky" někdejších kapel Noida, a to Dolores Clanu a Noid Crew. Kapela REDone začala v květnu 2009 koncertovat a zároveň pracovat na novém CD. Na pultech by se CD REDone mělo objevit na konci roku 2009. Fanoušci se mohou těšit nejen na rockově nadupané skladby, ale i na nové melodické prvky. Více však neprozradíme…
 

VISACÍ ZÁMEK

Visací zámek hraje celou svoji 26 letou historii ve stejné nezměněné sestavě. 7. prosince 1982 se na Strahově konal první koncert. V té době si už o pětici ing. Vladimír Šťástka (basová kytara), ing. Michal Pixa (kytara), ing. Jan Haubert (zpěv), ing. Jiří Pátek (bicí) a ing. Ivan Rut (kytara) povídali punkeři po celé stověžaté matičce, protože dotyční si po vzoru Jaroslava Haška udělali z bližních dobrý den a pustili mezi ně fámu oslavující v té době ještě neexistující "nejlepší punkovou kapelu v Praze". Visáčům pak nezbylo nic jiného, než za to pořádně vzít, a přes dočasné změny názvu (V.Z., Traktor) společně přežili dvě a půl desetiletí, dva zcela odlišné režimy, osm řadových alb, dvě kompilace, šest klipů a načali druhou tisícovku koncertů.
 

SUPPORT LESBIENS

Kapela vznikla v roce 1992, první samostatný koncert odehrála v roce 1993 v klubu U zoufalců pro více než 600 diváků. Ve stejném roce natočila první album s názvem "So, What?". V roce 1996 se skupina rozešla, po dvou letech se opět sešla a začala pracovat na novém materiálu. V březnu 2003 byly skupině předány od české hudební akademie dvě sošky Zlatého Anděla za nejlepší album roku 2002 a kapelu roku 2002. V roce 2004 došlo k personálním změnám ve skupině. Odešel Jaromír Helešic, kterého nahradil kytarista René Rypar a zároveň se stali oficiálními členy baskytarista Jan Daliba a bubeník Tomáš Novák. Skupina se začala prezentovat v pěti. Kapela zvítězila v anketě Deska roku 2005 v kategorii "nejhranější interpret českých rádií". Začátkem roku 2009 ze skupiny odešel bubeník Svatopluk Čech a SL vyhlásili na tento post veřejný konkurz. Konkurzu se zúčastnila cca stovka zájemců. Po třech kolech byl nakonec vybrán Zbyněk Raušer, který své první vystoupení odehrál na Majálesu ve Znojmě. Skupina Support Lesbiens hojně koncertuje, vystupuje na festivalech, nahrává. Poslední album se jmenuje Lick it.

Složení skupiny: Kryštof Michal - zpěv, Hynek Toman - kytara, Jan Daliba - bass kytara, Zbyněk Raušer - bicí, René Rypar - kytara.


Sponzoři: Deza, CS Cabot, Remak, Pivovar Radegast, AGH VLT a. s., Solartec, B-mobil, Dobiáš, Montezi, myonic, JETI model, Elinex electric, Alpine, Vitrum, Hotel Eroplán, ST servis, Briston security, Commodum, Správa a údržba silnic valašska.

Tato akce je již 7. rokem finančně podpořena z Fondu kultury Zlínského kraje.

Mediální partneři: Spektrum Rožnovska, MF dnes, Jalovec, Valašský deník, TV Beskyd, radio Čas, radio Valašsko, radio Haná, Grafia Nova, Pragoplakát, Informační centrum.

Uvádí: Karel Prokeš.

Vstupné v předprodeji: 200,- Kč, na místě 250,- Kč, ZTP a děti 60,- Kč.

Předprodej vstupenek probíhá v T klubu, Hudebninách, Informačním centru a v knihkupectvích Lukas a Librex.

Rezervace vstupenek pro mimorožnovské zájemce: ekonomicke@tka.cz nebo na tel. 571 651 233.

» Spot Radio Čas    » Spot Radio Valašsko    » Spot Radio Haná

Časový harmonogram:

17.00 - 18.15   DAVID KOLLER & BAND
19.00 - 20.00   PETR SPÁLENÝ & APOLLO BAND
20.30 - 21.15   NOID a skupina REDone
21.45 - 22.45   VISACÍ ZÁMEK
23.30 - 00.30   SUPPORT LESBIENS

Omezení pro návštěvníky:
VSTUP SE PSY POVOLEN POUZE NA VODÍTKU A S NÁHUBKEM!
ZÁKAZ VNÁŠENÍ VLASTNÍCH ALKO I NEALKO NÁPOJŮ DO AREÁLU!
KUŘÁKY PROSÍME O RESPEKTOVÁNÍ ZÁKAZU KOUŘENÍ MIMO VYHRAZENÝ PROSTOR.

DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ.