Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

31. valašské folkrockování

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
22. 8.
Sobota

17:00

Amfiteátr Na Stráni

Multižánrový festival.

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 22. srpna 2020 - 17:00 - Amfiteátr Na Stráni

31. valašské folkrockování

  • 17.00 hodin
  • DRUHÁ TRÁVA
  • 18.30 hodin
  • FRAGILE
  • 20.30 hodin
  • MICHAL HRŮZA s kapelou HRŮZY
  • 22.15 hodin
  • THE BACKWARDS

Časový harmonogram je orientační.

Vstupné v předprodeji: 450 Kč, na místě: 550 Kč, děti do 7 let zdarma. Vstupné děti 7-12 let,  ZTP a ZTP/P na místě: 275 Kč.

Sleva pro držitele Rožnovské seniorské karty z původních 450 Kč na 380 Kč na místě.

Předprodej vstupenek v T klubu, TIC, v ENO il negozio v Brillovce nebo online od 23. června.

Předprodej vstupenek bude ukončen v pátek 21. srpna v 12:00 hodin. Po této hodině si můžete zakoupit vstupenku za 550 Kč online, v sídle T klubu, v TIC, v ENO il negozio v Brillovce  nebo až na místě v sobotu 22. srpna od 16:00 hodin v prodejním stánku u vstupu do Valašské dědiny vedle budovy Sušáku.

Generální partner:

  • Brose

Hlavní partneři:

  • Deza, ON Semiconductor, Renault – Ramach auto, Repont, Robe, Liss, Shoot, Zlínský kraj

Partneři:

  • Colas, CS Cabot, Doldatrans, Elong, Embex, FCC, INGDOP, Izolace Moural, JD Rozhlasy, Kiaora, M & M reality, Myonic, Remak, Sensit, Solartec, Triogas, Vakuum Servis

Mediální partneři:

  • Deník, Grafia Nova, Národní muzeum v přírodě, Spektrum Rožnovska, TIC Rožnov pod Radhoštěm, TKR Jašek, TV Beskyd

31. valašské folkrockování je spolufinancováno Zlínským krajem.

Festival se koná za každého počasí.

Doporučení: V případě deště, prosíme, buďte ohleduplní ke svému okolí a používejte místo deštníků pláštěnky.

Změna programu vyhrazena.

videoupoutávka

detaily

Valašské folkrockování je tradiční, rodinný, multižánrový festival. V letošním roce proběhne 31. ročník. Akce má vybudovanou tradici a pravidelně se každý rok opakuje. Probíhá v přírodním amfiteátru Valašského muzea v přírodě, kde se každý návštěvník - jak místní, tak turista cítí dobře. Dramaturgie festivalu je koncipována tak, aby zaujala všechny generace od mladé až po seniorský věk. Festival je konán v srdci turistické oblasti a jsme rádi, že návštěvnost přespolních v posledních letech stoupá. Nabízíme kvalitu na úkor kvantity.

V letošním roce vystoupí Druhá tráva s Robertem Křesťanem. Tu ocení starší publikum a také milovníci bluegrassové hudby. Kapela je stálicí na naší hudební scéně již 29 let. Zařazením této kapely se dramaturgie festivalu vrací k nabídce žánru, která dominovala při zrodu a v začátcích festivalu.

Druhým vystupujícím je slovenská vokální skupina Fragile, vystupující bez hudebních nástrojů tedy a cappella. Fragile interpretuje hity světových autorů a interpretů, dává jim svou kreativitu a novou tvář. Jejich koncerty jsou plné nejen výborné hudby, ale i skvělého humoru. Kapela je složená z populárních osobností slovenské hudební i herecké scény. Tato formace osloví posluchače každé generace.

Třetím v nabídce je Michal Hrůza, zpěvák, skladatel a hitmaker. Kdo by neznal písně jako Zejtra mám, Bíla velryba, Namaluj svítání, Napořád, Ráno, Ty jsi jako já či titulní píseň k seriálu Vyprávěj, k filmům Martin a Venuše, Zakázané uvolnění, Pohádky pro Emu nebo Narušitel. A za zmínku jistě stojí i skladba Voda živá, kterou napsal pro Anetu Langerovou. Jeho tvorbu poslouchají jak mladá tak střední generace. Jeho muzika roztancuje návštěvníky festivalu. Poslední kapelou v nabídce festivalu je The Backwards. Kapela je jedním z nejlepších Beatles revivalů na světě a více než 20 let úspěšně působí na hudební scéně, nejen naší. Kapela několikrát vystoupila v Liverpoolu ve slavném Cavern clubu, kolébce Beatles. Na závěr festivalu návštěvníky tedy čeká strhující výlet do hudební minulosti plné nezapomenutelných hitů pro několik generací fanoušků Beatles.

interpreti

ROBERT KŘESŤAN A DRUHÁ TRÁVA

Historie
Skupinu Druhá tráva založili v roce 1991 Robert Křesťan a Luboš Malina po svém odchodu od Poutníků. Druhou trávu charakterizují dva výrazné znaky - autorská a interpretační výjimečnost zpěváka, textaře a překladatele Roberta Křesťana a mimořádná instrumentální zdatnost ostatních členů skupiny.

Kapela Druhá tráva byla hned od svého vzniku řazena mezi špičku na folk & country scéně nejen v České či Slovenské republice. Přestože bývá často označována jako bluegrassová, už od počátku existence mixuje více stylů. Bluegrass odkazuje spíše na předchozí angažmá několika členů skupiny u brněnských Poutníků.

Druhá tráva dosud vydala 18 alb v Čechách i USA a je několikanásobným držitelem ocenění APH Anděl v kategorii Folk a Country. Kromě toho někteří členové kapely realizují i své sólové nahrávací projekty – banjista Luboš Malina už má na svém kontě čtyři CD a dobristovi Luboši Novotnému byly doposud vydány dvě desky.

Zahraniční zkušenosti a spolupráce
Jako jedna z mála českých kapel pravidelně každý rok absolvuje turné po Spojených státech amerických s velice příznivým ohlasem. Ve výčtu významných zahraničních interpretů, se kterými Druhá tráva spolupracovala či spolupracuje, nechybí takové osobnosti jako je Peter Rowan, Tony Trischka, Davey Spillane, Andy Owens nebo Charlie McCoy.

Skupina Druhá tráva hraje v současné době ve složení:

  • Robert Křesťan - sólový zpěv, mandolína, kytara
  • Luboš Malina - banjo, irské píšťaly, tenor saxofon, vokály
  • Luboš Novotný - dobro, lap steel, vokály
  • Radek Hlávka - kytara, vokály
  • Tomáš Liška – kontrabas, basová kytara
  • Martin Novák - bicí, perkuse, cajon

Aktuální koncertní program Druhé trávy zahrnuje průřez tvorby Roberta Křesťana z celé doby existence skupiny s důrazem na skladby z nejnovějších studiových alb Pojďme se napít, Marcipán z Toleda, Shuttle to Betlehem a 1775 básní Emily Dickinsonové.

Na podzim roku 2020 Druhá trávy chystá vydání nového CD! Vzhledem k tomu, že na autorské album Roberta Křesťana fanoušci čekají už 9 let, jedná o dlouho očekávánou a výjimečnou událost.

Více informací najdete na: www.druhatrava.cz a www.facebook.com/druhatrava

FRAGILE A SOŇA NORISOVÁ

Nejlepší slovenská vokální skupina

Vokální slovenská skupina Fragile je složená z populárních osobností, známých z různých televizních seriálů, divadelních, muzikálových produkcí či TV show. Fragile patří nejen ke slovenské, ale bez nadsázky i k evropské špičce. Mimo předkapely zahraničních skupin. Pro české diváky je nejznámější osobností zpěvačka a herečka Soňa Norisová. Věnují se interpretaci známých světových rock - pop - hitů v působivých a velmi zajímavých originálních a cappella aranžmá – bez hudebních nástrojů.

Všechno co uslyšíte je opravdu tvořeno jen hlasem a ústy interpretů v komorním a cappella provedení. Čistě vokální, jisté instrumentální prvky se v jejich hlasech uplatňují jako rytmická opora.

Repertoár skupiny tvoří písně světových i domácích interpretů jako: Queen, Sting, John Lennon, Richard Müller, Jason Mraz, Lorde, The Flying Pickets, Pharell Williams, Leonard Cohen, The Real Group a dalších.

Mezi novinky patří skladba Lady karneval od Karla Gotta, The Parting Glass – irská národní skladba, Get Lucky od Daft Punk, dále Shape Of You od Ed Sheerana, Fero od sk. Elán, Run to You od sk. Pentatonix, nebo Good Old Fashion Lover Boy od sk. Queen.

Proto zasáhnou široké divácké publikum a na své si přijdou všichni milovníci kvalitní muziky.

Skupina vystupuje nejenom v ČR (více jak 200 koncertů) ale také ve Francii, Polsku a

Rakousku.

Členové skupiny:

  • Soňa Norisová – strano
  • Jana Golis – strano
  • Helena Krajčiová – alto
  • Svetlana Rymarenko – alto
  • Slavo Košecký – tenor
  • Martin Madej – tenor
  • Jozef Hečko – bas
  • Braňo Kostka - vocal percussion

Vystoupení a úspěchy:

  •  Koncertní projekty Hlasy Tour 2013-2015 v ČR a SR s legendárním Richardem Müllerem, Tour navštívilo víc a jak 130 000 lidí
  •  Hosté turné Karla Gotta (2015) a Heleny Vondráčkové (2017- 2018)
  •  Trojnásobní držitelé ocenění Hudební skupina roku 2013, 2014 a 2015 v diváckém hlasování ankety OTO (osobnosti televizní obrazovky –     podoba čekého Slavíka a TýTý)
  •  Alba Hlasy a Hlasy 2 se stala několikanásobně platinovými
  •  Ocenění Krišťálové krídlo za Album roku 2013 od slovenského Zväzu autorov a interpretov (ZAI)
  •  Reprezentace Slovenska na výstavě Expo 2008 v Zaragoze
  •  Předkapela Suzanne Vega a Take 6 - desetinásobní držitelé prestižního ocenění Grammy

Promo video https://www.youtube.com/watch?v=TLLZAFFbF7A

www.gardes.cz/fragile/

MICHAL HRŮZA a kapela Hrůzy

Český zpěvák a zakládající člen skupiny Ready Kirken se začal věnovat hudbě na střední vojenské škole, kde byl členem školní hudební skupiny a kde hrál amatérské divadlo. Po maturitě založil punk rockovou kapelu Brambory a hard rockové trio 51. chvíle. V roce 1993 se odstěhoval do Pardubic, kde hrál tři roky ve skupině Anachronic.

V roce 1996 založil skupinu Ready Kirken, s kterou natočil pět hudebních alb a napsal pro ni více než padesát písní a textů. Jeho skladba pro Anetu Langerovou Voda živá byla v letech 2005 a 2006 hitem roku. V roce 2006 byl z kapely vyloučen a tak stál u zrodu jeho nové skupiny Kapely Hrůzy. Natočil album Bílá velryba (2007), Napořád (2009) a Noc (2012). Podílel se i na hudbě k filmu Lidice (2011) a filmu Martin a Venuše (2012). Je autorem i mnoha televizních znělek (seriál Vyprávěj, Mazalové, Mistr E). Jeho poslední album vydané v letošním roce má název Světlo do Tmy. Vydání alba předznamenala stejnojmenná píseň s videoklipem.

Producent alba Lukáš Chromek o „novém” Michalovi Hrůzovi říká, že je nyní tvrdší a temnější než kdykoliv předtím, ale že v sobě pořád nese kus naděje.

Režisér klipu Vojtěch Buchta vidí největší sílu v Michalových textech. Právě, proto se je snažil vytáhnout z písně a zasadit do prostoru, čímž vznikl motiv postavy putující krajinou, která za sebou nechává poselství pro lidi, co bloudí a stále něco hledají – stejně jako ona „a nachází to v místech na okrajích, uprostřed ničeho, mimo hlavní cesty, a právě tam můžou najít vzkaz, poselství, slovo, myšlenku nebo světlo,” komentuje příběh režisér.

Světlo do tmy je skladba z autorova velmi důležitého období. „Někdy jsme obklopeni chmurnou tmou, a proto je dobré občas tmu rozbít světlem. Světlo je pozitivnější než tma,” říká Michal Hrůza a dodává, že „z každé tmy totiž vede cesta ke světlu a o tom je i moje nové album.”

Na 31. valašské folkrockování  zahraje Michal se svou kapelou Hrůzy průřez tvorbou a uslyšíme i skladby z právě nově vydaného alba Světlo do Tmy.

KAPELA HRŮZY:

  • Michal Hrůza
  • Emil Kopta
  • Karel Heřman
  • Pavel Brilla
  • Standa Matoušek

THE BACKWARDS – World Beatles Show

Více než 20 let úspěšně působí na hudební scéně známá košická Beatles revivalová kapela THE BACKWARDS.

Kapela je jedním z nejlepších Beatles revivalů na světě. Největším úspěchem čtveřice je dvojnásobné vítězství na prestižním Beatlefestu v New Yorku v letech 1998 a 2003. Účinkovali také v hudebně - zábavných pořadech všech našich i slovenských televizí. Své hudební vzory s úspěchem ztvárnili v muzikálových a hudebně - dramatických projektech na scénách Divadla Spirála v Praze, Nové scény v Bratislavě a Národního divadla moravskoslezského v Ostravě. V srpnu roku 2007 kapela dobyla další metu - několikrát vystoupila v Liverpoolu ve slavném Cavern clubu, kolébce Beatles. Hráli také v rádiu BBC Merseyside, jako předkapela legendy Rock and Rollu Little Richarda, navštívili místa spojené s historií Beatles a potkali se s lidmi, kteří pamatují éru největší a nejslavnější legendy v dějinách světové popmusic. Kromě několika turné po USA se již každoroční tradicí stalo jarní i podzimní turné po České republice, stejně tomu bude i letos.

The Backwards přistupují k hudbě Beatles s respektem, úctou a snahou nejenom o kopírování hudebních postupů svých slavných vzorů. 

Strhující výlet do hudební minulosti plné nezapomenutelných hitů pro několik generací fanoušků Beatles čeká na všechny návštěvníky koncertu kapely The Backwards.

všeobecné podmínky pořadatele

  1. Zaplacené vstupné se nevrací, vstupenka se nevyměňuje. V případě zrušení koncertu/festivalu je třeba uplatnit nárok na vrácení vstupného na místě, kde byla vstupenka zakoupena.
  2. Pořadatel nenese žádnou odpovědnost za škody způsobené na věcech, ani za újmu na zdraví. Vlastník vstupenky si je vědom všech rizik spojených s akcí a zříká se všech nároků na pořadatele koncertu/festivalu a na kohokoliv z jeho zaměstnanců nebo zástupců. Toto zahrnuje, mimo jiné, hmotné škody, krádeže, tělesné škody a další.
  3. Osobám mladším 12 let je vstup povolen pouze v doprovodu dospělé osoby.
  4. Kvůli bezpečnosti není do areálu dovoleno vnášet jakékoliv skleněné láhve, plastové láhve nad 0,5 l (výjimka pro děti do 6let), plechovky, zbraně, tyče, pruty a další předměty, které by mohly být pořadatelem označeny za nebezpečné. Pořadatel si vyhrazuje právo osobní bezpečnostní kontroly.
  5. Do prostoru konání akce je zakázáno nosit magnetofony, profesionální fotoaparáty, filmové kamery či videokamery. Pořizování audio a video záznamů je zakázáno!
  6. Pejsek na festival může, ale pouze s vodítkem a náhubkem.
  7. V rámci akce budou pořizovány obrazové a zvukové záznamy za účelem naší prezentace na webu, sociálních sítích a v médiích. TKA nenese odpovědnost za záznamy pořízené a zveřejněné jinými subjekty.
    Obecná informace o zpracování osobních údajů je zveřejněná na www.tka.cz
  8. Vstupenka pozbývá své platnosti po opuštění prostoru akce. Nelze se navrátit s použitou vstupenkou. Každý návštěvník bude označen páskou, která slouží zároveň jako vrácenka. Tato páska je nepřenosná. Poškozená páska je neplatná.
  9. Padělání vstupenek je nepřípustné a trestá se podle zákona.
  10. Návštěvníci musí respektovat pokyny pořadatelů a pořádkové služby!
  11. Je dovoleno vstupovat pouze do prostor amfiteátru Na Stráni v areálu Valašské dědiny.
  12. Změna programu je vyhrazena.
  13. Osobám mladším 18 let zákaz konzumace alkoholu. Silně podnapilé osoby, které svým chováním ohrožují ostatní, a také osoby, které svým chováním ohrožují ostatní, budou z areálu vyvedeny bez nároku na vrácení vstupného.
  14. Zakoupením vstupenky návštěvník souhlasí s organizačním řádem a pokyny pro návštěvníky festivalu.
  15. Zhoršení počasí není důvodem k vrácení vstupného.