Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Adventní setkávání na náměstí

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
4. 12.15. 12.

10:00

Masarykovo náměstí

Koncerty a výborné občerstvení na rožnovském vánočně vyzdobeném náměstí.

bez vstupného

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pondělí 4. až pátek 15. prosince 2023 - 10:00 - Masarykovo náměstí

Adventní setkávání na náměstí

V první polovině prosince se na vánočně vyzdobeném rožnovském náměstí bude potkávat nejen výborné občerstvení s koncerty, ale náměstí bude také místem, které bude ideálním pro zastavení se ve vánočním shonu a seskání se s přáteli.

Každý den od 15:00 do 18:00 budou náměstím znít koledy a budou se podávat dobroty, které zpříjemní pobyt v prosincovém počasí. A každý druhý den k tomu všemu bude na pódiu koncert.

pondělí 4. 12. v 16:00 – MOKA (alternativní folk)
Přijďte se zaposlouchat do překrásného hlasu Moniky Byrtusové a jejích hravých, melodických písní. Zaposlouchat se mžete také do slezského nářečí ‚po naszymu‘ v němž tvoří a zpívá většinu svých písní její muž Karol. Hudebně mají nejblíž k folku, ale s oblibou skáčou do jiných hudebních žánru.
Sestava: Monika Bystusová (Mořkov) – zpěv, kytara, ukulele, perkuse / Karel Byrtus (Třinec) – zpěv ukulele, kytara, perkuse
Video zde

středa 6. 12. v 16:00 – CIMBÁLOVÁ MUZIKA ALDAMÁŠ
Rožnovskou cimbálovou muziku Aldamáš tvoří jeden partnerský pár, jeden sourozenecký pár a violista. Aldamáš je muzikou, která hrává pořádně od podlahy, ale hlavně srdcem.
Video zde

pátek 8. 12. v 16:00 – MICHAL TUČNÝ REVIVAL
Zábavná vzpomínka na velkou osobnost a nezapomenutelnou legendu české country Michala Tučného. Repertoár kapely je sestaven tak, abychom divákovi zahráli pokud možno skladby ze všech řadových alb Michala Tučného vč. několika skladeb kapel Greenhorns a Fešáci, kde Michal Tučný působil.
Video zde

pondělí 11. 12. v 16:00 – DAREBAND (akustický folk)
Má-li se charakterizovat tvorba Darebandu, nelze říci, že se jedná o folklór, spíše jde o písničky inspirované tradicí valašských hudců a muzik a tradičních písniček. Jednoduché zpěvné melodie jsou opatřeny texty veskrze popisujícími někdy těžký, někdy veselý život Valachů.
Video zde

středa 13. 12. v 17:30 – ČESKO ZPÍVÁ KOLEDY – HUDEBNÍ SKUPINA FOURBAND
Kapela FOURBAND vznikla v roce 2000 v Ostravě. Od svého vzniku se zaměřila na precizní instrumentální projev s důrazem na jednotlivá sóla hráčů. Zároveň je unikátní tím, že jedním z nástrojů, který během jejich koncertu zazní, je tradiční indický sitár.

pátek 15. 12. v 16:00 – JANA KIRSCHNER
Jedna z největších hvězd a stálic slovenské hudební scény, zahraje koncert, který bude předvánočním dárkem rožnovanům.