Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Leadership 2024

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
12. 9.
Čtvrtek

17:00

hotel AGH

Jaké jsou trendy v oblasti řízení lidí? Kvóty na zastoupení žen ve vedení firem? Nahradí AI některé profese?

ilustrační obrázek

Čtvrtek 12. září 2024 - 17:00 - hotel AGH

Leadership 2024

Jaké jsou trendy v oblasti řízení lidí v roce 2024? 
Kvóty na zastoupení žen ve vedení firem – ANO či NE?
Nahradí AI některé profese?

Nejen tyto otázky položí tentokrát Dagmar Diatková (Partner a investiční specialista pro prémiovou klientelu spol. Finest Invest) svým dvěma hostům: Renatě Mrázové (vrcholové manažerce spol. FNZ Group) a Radce Šuškové (zakladatelce a majitelce spol. New Dimension)

RENATA MRÁZOVÁ
Česká vrcholová manažerka, v současnosti pracující jako Group Chief People Officer ve společnosti FNZ Group. Podporuje již přes 20 let aktivity a projekty, týkající se diverzity, rovných šancí a inkluze. Před třemi lety založila Inspire & Impact Network, který v současné době sdružuje více než 300 úspěšných českých žen a jehož cílem bylo vzájemně se podporovat a ovlivňovat dění v české společnosti. 
Absolvovala VŠE v Praze, specializace Finance a podnikání.
Svou profesní kariéru začala ve finanční divizi švédské farmaceutické firmy Astra (dnes Astra Zeneca), později jako finanční ředitelka Astry koordinovala fúzi s britskou firmou Zeneca. Pracovala v nadnárodní skupině ING (dnes NN) nejprve jako finanční ředitelka pro ČR a Slovensko, poté jako CEO, a později také jako globální personální ředitelka se zodpovědností za 18 trhů skupiny ING. Po návratu do Česka se stala Group Chief People Officer v mezinárodní skupině Home Credit, která je součástí skupiny PPF. Nyní působí jako Group Chief People Officer ve společnosti FNZ Group a také jako členka správní rady Solvo Institute a předsedkyně kolegia spolku Minerva21.
Renata patří, podle žebříčku časopisu Forbes, mezi nejvlivnější ženy v českém byznysu. V roce 2019 jí byla udělena cena Stanton Chase Diversity Award za vynikající přínos k rozmanitosti a inkluzi. Je uvedena v Síni slávy Hospodářských novin mezi vlivné ženy českého byznysu, patří také mezi FinŽeny, které spojují inspirativní ženy z finančního světa napříč profesemi, a je také zde uvedena v Síni slávy. Spolu s Denisou Proškovou napsala knihu Velké ženy z malé země, knihu pro děti věnující se významným českým ženám.

RADKA ŠUŠKOVÁ
Majitelka a jednatelka společnosti New Dimension, kterou začala budovat před 16 lety. Své zkušenosti s budováním vlastní firmy poskytuje v roli mentorky začínajícím podnikatelům. Podnikatelům, kteří chtějí svoji firmu předat v projektu nástupnictví pomáhá připravit firmu ekonomicky, vybudováním týmu manažerů a také přípravou rodinných příslušníků na převzetí zodpovědnosti za firmu.
Vystudovala Přírodovědeckou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci obor fyzika a informatika. Rozvíjela se v celé řadě rozvojových programů zaměřených na HR management, lektorské dovednosti, ekonomiku, leadership, řízení ve službách a výrobě. Působila ve vedení několika firem a také ve vedení vyšší odborné školy. Vlastní podnikání začínala v cestovním ruchu a obchodě.
Dnes pracuje jako interim manažerka a zaměřuje se na řízení změny, nastavení procesů ve firmě, budování manažerských týmů, vedení HR procesu a budování obchodu. Interim práci realizuje především v malých a středních firmách a ve start-upech.
Aktivně pracuje v asociacích, které své aktivity směřují především do Moravskoslezského kraje. Vede pracovní Sekci vzdělávání v rámci Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje z.s. a je garantem ocenění School friendly. Je členkou Asociace integrativních koučů.
Spolupracuje s Moravskoslezským inovačním centrem Ostrava. V roce 2020 byla zvolena členkou představenstva Krajské hospodářské komory Moravskoslezského kraje.
Je členkou Českomoravské asociace podnikatelek a manažerek, v rámci které pomáhá ženám s rozvojem podnikání i v zahraničí. 
V letošním roce získala Merkurovu medaili za aktivní podporu podnikatelských aktivit a dlouhodobou spolupráci v Hospodářské komoře.


Vstupné: 200 Kč v předprodeji / 250 Kč v den konání a na místě. Předprodej od 13. 8. od 8:30 online, v TIC nebo v Téčku.

Akce se koná za podpory FINEST INVEST a.s