Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

připravujeme

iFlautisti: Africa Calls Europe

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
26. 11.
Úterý

18:00

Společenský dům

Od středověku do současnosti – z Afriky na Balkán, vzrušující hudební výlet s virtuózním londýnským flétnovým kvartetem.

předprodej od 22.10.2024

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Úterý 26. listopadu 2024 - 18:00 - Společenský dům

iFlautisti: Africa Calls Europe

Jitka Konečná, Ilona Veselovská, Doris Kitzmantel, Monika Wimberger Devátá - zobcové flétny Radek Tomášek - perkuse

Od středověku do současnosti – z Afriky na Balkán, vzrušující hudební výlet s virtuózním flétnovým kvartetem. iFlautisti představí nový, poutavý program s názvem Africa Calls Europe, který nabídne hudbu plnou zajímavých skladeb z různých částí světa. Soudobé skladby z různých kontinentů a stylů se zcela organicky setkají se strhujícími rytmy balkánské lidové hudby a se světem soudobým. Londýnské flétnové kvarteto iFlautisti vzniklo v roce 2009, kdy se jeho současné členky potkaly v rámci studia na londýnské Royal College of Music. Ke kvartetu se přidá perkusista Radek Tomášek.

Londýnské flétnové kvarteto i Flautisti ve složení Jitka Konečná, Doris Kitzmantel, Ilona Veselovská a Monika Wimberger Devátá vzniklo v roce 2009, kdy se jeho současné členky potkaly v rámci studia na londýnské Royal College of Music. Již zde spolupracovaly na několika velmi úspěšných projektech a v současnosti prezentují mladou generaci interpretů, kteří se snaží o nový přístup v oblasti historicky poučené interpretace staré hudby. Své programy a náplně koncertů koncipují vždy velmi originálním způsobem a představují dynamický ansámbl přinášející publiku nový pohled v oblasti tradiční zobcové flétny. Kromě staré hudby se soubor věnuje intenzivně soudobému repertoáru. Spolupracuje aktivně se současnými zahraničními i českými hudebními skladateli. Kvarteto již několikrát živě vystoupilo pro BBC Radio v programu ‚In Tune‘ nebo ‚Woman’s Hour‘ a má na svém kontě řadu vystoupení ve Velké Británii, Německu, Rakousku, Švýcarsku a České republice. V roce 2019 vydal soubor album s názvem, Douce Dame Jolie‘ u vydavatelství Supraphon. Cd nabízí pestrou paletu flétnového repertoáru od skladeb renesančních až po ty, které byly přímo napsány pro tento soubor.

Drobné občerstvení v ceně vstupenky.

Vstupné v předprodeji: 150 Kč, v den akce a na místě: 220 Kč. Rezervace a prodej v sídle Téčka a v TIC nebo online od 22. 10. od 8:30 hodin.

Držitelé Rožnovské seniorské karty: 120 Kč.
Zvýhodněné vstupné bude možné zakoupit v předprodeji v sídle Téčka a v TIC nebo na místě vždy po předložení Rožnovské seniorské karty.
Hlavní partneři akce: Nadace Český hudební fond.